Van een koperen ketel heb ik al eerder een lamp gemaakt voor mezelf, wat veel lovende woorden tot gevolg had. Ik kreeg zin om meer lampen te maken van koperen ketels. Deze ketel heb ik ergens op een rommelmarkt op de kop getikt. toen ik bij een vriend in zuid Frankrijk was en er een oud Peugeot J9 busje naar de sloop moest wilde ik daar nog van alles van redden. De koplampen moesten sowieso mee. Één van deze lampen is in de ketel terecht gekomen, uiteraard moest daar wel een 220 volt lamp ingebouwd worden. En toen zat ik daar met die lamp, hij was mooi en geschikt maar nog niet klaar, ik kon er natuurlijk een draad aan maken om em zo op te hangen maar dat voelde niet als de juiste gang. Een maand later vond ik hier in de Pyreneeën een mooi stuk jeneverbes, dood gegaan door de bosbrand van 2006. Zo kwamen twee dingen samen.

Het snoer heb ik een keer kunnen kopen bij een verlichtingswinkel in Nijmegen, Nederland, die ermee ophield. De schakelaar heb ik op een rommelmarkt in Frankrijk gekocht. De rest van de onderdelen komen uit het grote TRATAC magazijn met ooit gevonden of gekregen onderdelen.

Behalve het snoer is deze lamp geheel van afgedankte en tweedehands materialen gemaakt.

Hoogte 115 cm, breedte 86 cm en diepte 100 cm.

€710,00