Hier in de wijngaard worden elk jaar weer dode wijnstokken verwijderd. Door het jarenlang snoeien hebben ze bijzondere vormen gekregen en dat trekt mij. Altijd moet ik tussen die verwijderde stukken hout wroeten, kijken of er een vorm bij zit die me aanspreekt, die me op ideeën brengt. Zo heb ik een stapel van die mooie stronken naast de werkplaats liggen.

De koperen vaas, die ik ooit bij een tweedehands winkel kocht, had ik in m’n handen om een lampenkap van te maken. Die moest op een stuk hout gemonteerd worden dus ging ik m’n voorraad hout af. Bij deze wijnstronk werd het duidelijk, dit ging em worden.

In de werkplaats heb ik de wijnstronk onder handen genomen, met de roterende staalborstel is ie schoongemaakt en verder met een freesde in de boormachine heb ik al het dode, zachte hout weg gewerkt, hierdoor ontstaan gaten wat het geheel een prachtige charme geeft.

Als onderstel koos ik voor een oud tandwiel afkomstig van mijn bakbrommer.

Behalve het snoer en de lamp komen alle onderdelen uit het TRATAC magazijn van ooit gevonden, gekregen of tweedehands gekochte materialen.

Hoogte 65 cm, breedte 40 cm en diepte 28 cm.

€575,00