Volgens mij begint een betere wereld bij mezelf. 

Ik vind het belangrijk dat we geen bruikbare dingen weggooien, om bewust om te gaan met grondstoffen en om zorgvuldig om te gaan met de aarde.

Ik heet Cliquo en ben de man achter de TRATAC producten.

Mijn passie is creëren, m’n gouden handen aan het werk zetten om prachtige dingen te maken. Werken met hout en metaal vind ik heerlijk, de geur van het hout, het janken van de slijptol, het knetteren van het lasapparaat, een mooie schroef in het hout draaien om twee materialen te verbinden. Het zoeken van het juiste stuk metaal bij het juiste stuk hout, om het precies zo vorm te geven dat het “klopt”. Ik ben secuur en perfectionistisch, heb een oog voor detail en maak graag iets moois van gewone dingen.

In het bos ben ik altijd op zoek naar een mooi stuk hout, het moet geleefd hebben en dood zijn en al goed verweerd door de zon en regen. Verzamelen van oude, weggeworpen, bruikbare spullen doe ik al mijn hele leven, het grote TRATAC magazijn ligt vol spullen om mooie nieuwe gebruiksvoorwerpen van te maken. Ik noem het daarom (her)gebruikskunst.

De producten die ik maak moeten er geleefd uitzien, de materialen moeten al een leven achter de rug hebben pas dan gaat mijn werk leven. 

Het is heel belangrijk voor mij om te proberen alleen oude materialen te gebruiken, gevonden bij het afval, gekregen van kennissen, gevonden in het bos of gekocht bij de kringloopwinkel. Heel af en toe laat ik me verleiden om toch iets nieuws toe te voegen om het object net even iets mooier te maken of als het echt niet anders kan.

Bekijk de kunstwerken. klik hier