Een kennis gaf me ooit een paar oude grasmaaierwielen, waarvan sommige van mooi gietijzer waren. De wielen kwamen in het grote TRATAC-magazijn terecht, wachtend op een nieuw leven. In deze lamp is één van de wielen weer tot leven gewekt. Ik had al het idee om er bureaulampen van te maken, maar verder zat er nog niets in mijn hoofd. Toen ik een van de wielen uit de kist haalde, ging ik langs mijn houtcollectie om te zien welk stuk er goed bij zou passen. Dit stuk jeneverbes trok mijn aandacht en ik dacht dat een lampenkap in de bak met koperen onderdelen wel zou passen. Het is alsof het stuk hout ergensvan schrikt en als de lamp naar voren wordt gericht alsof het wordt verrast. Deze lamp is grappig, speels en heel mooi geworden.

Ik vond het stuk hout in de Ardèche, in de buurt van Vallon Pont d’Arc, het snoer heb ik van een strijkijzer gehaald, gekocht op een rommelmarkt in Vinça, de andere onderdelen komen uit het grote TRATAC-magazijn en zijn ooit gevonden, gekregen of gekocht in een tweedehands winkel. Op één schroef na is hij gemaakt van 100% gerecyclede materialen.

Hoogte 65 cm, de voet heeft een diameter van 21 cm.

€440,00