In zuid Spanje vond ik een aantal dode amandelbomen, prachtig verweerd en zonde om ze door de natuur verder af te laten breken. Op de dakdragers van de bus lag al een stapel mooi verweerd hout maar deze juweeltjes konden er nog zeker bij. Met de staalborstel op de slijptol heb ik ze schoon gemaakt en toen ontstond een idee om twee van die bomen in elkaar te steken en aan het uiteinde een koperen waterketel te hangen. Een oude velg van mijn bus doet dienst als sokkel, mooi ingelegd met verweerd eikenhout.

En toen hing die ketel eraan als lampenkap maar het plaatje klopte niet, het was kaal en zeker niet mooi. Op zoek naar een betere lampenkap heb ik verschillende modellen geprobeerd tot ik uiteindelijk deze heksenhoed vond in de oud ijzer bak, toen klopte het ineens, toen was het een pracht lamp, heksenpracht.

De voetschakelaar had ook nog al wat voeten in de aarde omdat ik een plastic geval niet zag zitten bij al het moois. Van een stuk hout, wat over was van de staander, heb ik toen een omhulsel gemaakt voor de schakelaar, vier gingen mis, braken in stukken maar de vijfde is het gewoon helemaal.

Het snoer en de lamp zijn nieuw gekocht, de overige onderdelen komen uit het grote TRATAC magazijn van ooit gevonden, gekregen of tweedehands gekochte onderdelen.

Totale hoogte is 185 cm, hoogte onderkant van de lampenkap is 133 cm en de breedte van de lamp is 110 cm.

€1725,00