Het begon met het redden van een kolenkachel van de schroothoop, de vorm sprak me aan en dus zeulde ik het ding mee naar mijn werkplaats. De binnenkant, de stookruimte, was volledig stuk, niet meer bruikbaar als kachel, dus begon ik maar met het eruit slopen van de binnenkant om de prachtig geëmailleerde buitenkant over te houden. Zo bleef ie een tijdje staan om er naar te kunnen kijken en een idee, wat ermee te doen, te laten groeien.

Uiteindelijk zag ik er een kastje in en vond ik dat de opengewerkte zijkanten geaccentueerd moesten worden met een ledstrip aan de binnenkant. De mica ruitjes in het deurtje heb ik vervangen door geel, oranje en rood glas. Voor de bovenkant heb ik een prachtig stuk iepenhout gebruikt wat ik ooit van de brandstapel gered heb. Na deze plank met lijnolie bewerkt te hebben om de prachtige tekening beter tot z’n recht te laten komen heb ik em in de bijenwas gezet.

De asla is vervangen door een mooie houten la.

Alle gebruikte onderdelen komen uit het grote TRATAC magazijn van ooit gevonden, gekregen of tweedehands gekochte onderdelen. Op de lijnolie en bijenwas na is dit kastje geheel van gerecycled materiaal.

€1180,00