Altijd ben ik op zoek naar mooie stukken hout, loop ik door het bos of hier door de garrigue, m’n ogen dwalen alle kanten uit, ligt er nog wat moois? Zo is er een hele berg ontstaan naast m’n werkplaats, een berg waar ik steeds weer uit kan putten om mooie dingen te maken. Daar komt ook dit stuk jeneverbes vandaan, gevonden om de hoek in de garrigue.

Al een tijdje liep ik rond met het idee een lamp te maken van de gietijzeren bokaal die ik eens vond. De poot schroefde ik eraf en zo hield ik een lampenkap over. Het roest kwam er met de roterende staalborstel af en met een beetje olie was ie prachtig.

De voet vond ik eens in een verlaten schuur in de Ariège, Frankrijk, ook die is langs de staalborstel geweest en heeft een lik olie gekregen.

Het snoer, het enige nieuwe onderdeel, is mooi robuust en past prachtig bij de koperen en messing schroeven en ringen om het geheel af te maken.

Op het snoer na, komen de gebruikte onderdelen komen uit het TRATAC magazijn van ooit gevonden, gekregen of tweedehands gekochte materialen.

Hoogte 93 cm, breedte 65 cm en diepte 33 cm.

€505,00